Masia Can Oller | Masia Can Oller
És una masía situada en el pueblo de Palafolls, provincia de Barcelona, en el vecindario de la Ciutadella y en la falda de la montaña del castillo. Por las características de la fachada principal, pertenece al estilo y proporciones del siglo XVII, aunque, parece probable, que su inicio fuera en él siglo XVI. El tejado es a dos vertientes, con la fachada principal a levante y en la que está la puerta redondeada y la ventana superior de piedra, que tiene una cruz de tradición gótica. It is a farmhouse in the village of Palafolls, Barcelona province, in the neighborhood of the Citadel and the slopes of the mountain castle. For the characteristics of the main facade belongs style and proportions of the seventeenth century, although it seems likely that his home was in it the sixteenth century. The roof is two sides, with the main facade on the east and there round the door and the window above the stone, which has a Creueta Gothic tradition.
palafolls,masia can oller,masia,casa rural,barcelona,farmhouse
16526
page,page-id-16526,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Can Oller

La masia consta com a Bé Cultural d’Interès Local i surt en diferents llibres publicats sobre masies de Catalunya, entre ells Les masies del Maresme de l’arquitecte Lluis Bonet i Garí.

És una masia situada al poble de Palafolls, província de Barcelona, al veïnat de la Ciutadella i a la falda de la muntanya del castell. Per les característiques de la façana principal, pertany a l’estil i proporcions del segle XVII, encara que,sembla probable, que el seu inici fos en el segle XVI. La teulada és a dues vessants, amb la façana principal a llevant i en la que hi ha la porta arrodonida i la finestra superior de pedra, que té una creueta de tradició gòtica. A la planta baixa de la casa hi havia la cuina i les corts pel bestiar. A la planta superior, les cambres per dormir, amb el graner i la pallissa pel bestiar. Encara existeix el pou de pedra situat a la dreta de la façana i davant, l’antiga era amb parets de pedra, que s’utilitzava per batre el grà amb els animals.

 

La masia consta com a Bé Cultural d’Interès Local i surt en diferents llibres publicats sobre masies de Catalunya, entre ells Les masies del Maresme de l’arquitecte Lluis Bonet i Garí.

El resultat de la seva rehabilitació ha estat la recuperació de l’espai i l’esperit de l’antiga masia, adaptat a les condicions actuals. Aquesta rehabilitació ha permès també, descobrir les antigues sitges enterrades on es guardava el grà, recuperant-ne quatre a l’entrada principal i a l’antiga cuina.

 

S’ha dividit amb tres apartaments, Les Sitges, Les Corts i El Graner, mantenint amb els noms les funcions que tenia cada part de la casa. Les Sitges i el Graner tenen capacitat per quatre persones cada un i Les Corts, que és un dúplex, per sis persones.

Els apartaments